Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hajók célt érnek --- 590. ---

2010.10.08

                                   A hajók célt érnek   --- 590. ---

 

     A hajó nyomát majd ne a tengermélyben keresd(!), és milyen igazad volt. Az a hajó elment. A kikötőknek közömbös és mindegy, ám a hajók számára sohasem lényegtelen az a biztonság, amit a kikötő adhat -, vagy nyújt, a szükségnek idején.

    Nem tudom miért, s azt se, hogy miként kerül ez ide -, de egy bácsi eljutott egy bűnbánati alkalomra, s a nap végén azt kérdezte, hogy Főtisztelendő úr(!) -, és mikor lesz a következő alkalom? Az atya csupán annyit jegyzett meg halkan és szelíden, hogy holnap…

    A templom a kikötő, hol a pap csak a világítótorony lehet.

Az imént leírtak tipikusan azon történetek közé tartoznak, amelyeket nem lehet elégszer bizonyítani – de megcáfolni sem – ám nem is szükséges, mivel ezek kis finomításra szorulnak ahhoz, hogy megérthessük a bejárt és a bejáratlan út közötti különbséget -, iránytűnek viszont nem minősül.

    Az író az Olvasójának a javát kell, hogy szolgálja, s nem engedheti meg semmiképpen sem magának azt, hogy bárki is tűzfészekbe tévedjen, miután nem volt elég figyelmes a „vörös” iszappal!

    Az élet vergődése azonban tovább tart, s nem áll meg az Olvasónál -, már ha figyel természetesen az író, az emberek problémáira -, amik a legfontosabbak.

    A legnagyobb ellenérzések közül is kivezérel a hűség, hallottam valahol.

Mondd Te hűséges vagy??? Már az is javulásodnak jele lehet, ha nem azonnal válaszolsz.      

     Kérdésem az szemmel láthatóan megérintett.

Sokszor magam is súlyos hibákba esem, mert amikor ki kellene hangsúlyoznom egy-egy dolgot -, akkor elrejtem azokat.

    Én is meg annyiszor átérezhettem, hogy az öröm nem feltétlen felhőtlen, ugyanakkor most a kézzelfogható esély még megvan, mivelhogy ott látni a kikötőt. A hajó sem veszhetett el, s a legközelebbi bűnbánati alkalom az nem holnap lesz, hanem e mai napon van.

    A hajók célt érnek. Zsákmányuk nem veszhet kárba, és ami a legfontosabb, hogy az útjuk jó szerencsés lészen -, a folytatásban is. 

 

--- Köszönöm, hogy elolvastad! ---

 

Parádfürdő – Felső Tündérkert – 2010. okt. 08.

     Baráti Szeretettel: bősze emil miklós. -_-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.