Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Múzsám nem hallgathat /A Múzsám megszólított, befejező része/ --- 587. ---

2010.10.07

          A Múzsám nem hallgathat /A Múzsám megszólított, befejező része/   --- 587. ---

 

     „ Nem adhatok néked bűnbocsátó cédulát, de különben sem foglalkozom ennek árusításával.

    Életed hajója, vagy jachtja -, ahogyan ezt te mondanád, át meg átszivárgott, s én voltam az aki betömtem, hogy ne merülj el -, nem mintha ezért hálát várnék tőled,

    Valóságosan a halál árnyékának völgyében közlekedtél csak tragacsoddal, mégis úgy fogtam-vezettem kezedet, hogy baj ne érjen -, ám újjászületésedre mindhiába vártam…

    E világ összes virágaival nem telnél el, de a királylányok tucatjairól még említést sem tettem -, pedig tudom, hogy mi jár a fejedben.

    Magad olyan ember vagy, ki képtelen, hogy megváltozzon, de te nem is akarsz magadtól megváltozni. Ez az egyik legnagyobb hibád!

    Meg annyiszor elakadtál autóddal a sárban, a pocsolya ingoványában s én alázattal vállaltam fel, hogy kihúzlak a veremből -, és, hogy autómosód legyek.

     A sors azonban a múzsákat is kikezdi, s még néhány évtized talán, s a magam nyugdíjazására is sor kerülhet -, de én ezt nem várom be!

     Megleszek én a Parnasszus nélkül is, s akkor talán észhez tér a Parnasszus adminisztrációja, mely most valósággal kizsákmányolja a múzsákat -, a gazdasági világválságra hivatkozván. Nem fogok azonban sohasem – csak azért sem – elcsüggedni, és megőrzöm tartásomat mindvégig -, de közben melletted is kitartok, úgy döntöttem -, és lesz nekem is annyi eszem mint a szerecseneknek, kik mikor elfutának -, a diót is magukkal vitték.

     Nem félhetsz tőlem, hiszen nem foglak ostorral verni. Az én keresésem szívem szerinti és sohasem engednék magam köré gyűlni haszontalan-mihaszna embereket, kikkel a Dunát is el lehetne rekeszteni.

    Szívem bár kissé félénk olykor, de miért is űznék el egyetlen igaz lévitát is? (Nincs igazam?) A rendeléseket azonban továbbra is megtartom, vagy az is lehet, hogy a rendelések tartanának meg engem(?) -, ám itt nem orvosi rendelésekre gondoltam evvel.

    A Parnasszus? Sajnos megtelt bálványokkal, ezért jó előre figyelmeztetlek, hogy magam sem kívánok a bálványod lenni -, és nem is leszek!

    Fényképészi munkádnak jutalma biztosan nem maradhat el, viszont nehogy abba a hibába ess, hogy írónak gondold magad -, ugyanakkor ebben segíthetek, ha megígéred azt, hogy nem jársz előbbi utaidon s nem kérsz többé segítséget bálványaidtól.

     Légy áldott! Igen-igen szeretlek, mit magam sem értek -, ám erről hallgass, mert még bekap egy farkas… ”      

 

--- Köszönöm, hogy elolvastad! ---

 

Parádfürdő – Felső Tündérkert – 2010. okt. 07.

     Baráti Szeretettel: bősze emil miklós. -_-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Te is?

(Bősze Emil Miklós, 2010.10.19 07:23)

Nem Te vagy az egyedüli! -_-

Ki lehet?

(Ilona, 2010.10.07 22:57)

Én megkedveltem ezt a múzsát.