Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A világot vihettem --- 613. ---

2010.11.05

Kép

A világot vihettem --- 613. ---

 

Még általános iskolás voltam csupán, amikor földrajz óra előtt a tanári szoba bejáratánál várhattam Szentmiklóssy Irén tanárnőre -, s mindig is a legnagyobb készséggel vittem az osztályteremig, a soros földrajzleckékhez aktuális térképeket.

    Egyik alkalommal egy kifejezetten nagy földgömb várt rám elszállításra, s meg is kérdezte földrajztanárnőm, hogy el fogod-e bírni e-mail(?) -, de mégiscsak felkaptam, és azon örömmel vittem -, mint aki maga viszi átölelve a világot, legalábbis egy darabon -, s még csak meg sem botlottam!

    Onnan jutott mindez az eszembe, hogy most visszakaptad a sorsod, s ez elbizonytalanít -, mivel abba már régen beletörődtél, s a hiábavaló szélmalomharcodba úgyszintén.

    Érzéseid mindenkor hajlamosak voltak az ingadozásra, noha dolgaidat igyekeztél közben egyensúlyban tartani.

    Alkotóvágyad azonban továbbra is kimeríthetetlen.

    A fényszegény nappalok a folytatásban sem ejtenek búskomorságba, noha meg annyiszor próbálkoztak, hogy elgáncsoljanak – előrejutásodban.

    Ugyanakkor a fizetésképtelenségi eljárás mégsem indult meg ellened, mivel érdekedben közbenjártam  -, s arra hivatkoztam, hogy nem estél még át a gólyabálon.

    Az új idők, új körülményeket hoztak, s már lehetőséged van arra, hogy győzelmet arass -, mert hiszen sohasem késő, viszont ha meg a sors ismét kinyújtaná karját – ne fogadd el(!), mert a múltkor egy hozzád hasonló nőcskét meg Albániába vitt - kecskepásztorlánynak.

    Ám Te biztosan tovább jutsz és több csúfos kudarc sem ér, mivel beszéltem a sorssal -, ki elmondta, hogy az enyhe léghullámok többé már nem (f)árasztanak el -, és ez az ami megnyugtat. 

   

 

Nagyvárad – 2010. nov. 03. – Anyám otthonában…

    Baráti Szeretettel: bősze emil miklós. -_-

 

--- Köszönöm, hogy elolvastad! ---

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Felvétel

(Bősze Emil Miklós, 2010.11.05 16:59)

Kerepesi temető - Budapest 2010