Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az anyád,,, de aranyos --- 588. ---

2010.10.08

Az anyád,,, de aranyos   --- 588. ---

 

    Anyád volt mindig legfőbb tanácsadód – bár én nem ajánlottam – ki azt mondta, hogy szerencsés leszel, anélkül, hogy fogalma lett volna arról, hogy mi is a szerencse. Nem ez volt a mami(d) egyetlen tévedése…

     Igaz, most békességed van minden felől és nem kapdosol zsákmány után sem -, minduntalan.

    Nem semmisíti meg csapás munkáidat, ám Te most mégis alaposan össze vagy törve és a parasztvezér kerékbetörését juttatod csupán eszembe. Nem minden részvét nélkül figyellek, de lehetetlen is lenne, hogy ne vegyelek észre.

    Noha ruhádat megváltoztattad a legújabb divat szerint, de magad az égadta világon sem változnál meg. Az új divat, a híres „új divat” kegyes és áldott lehet-e az életed folytatásához(?) -, mert én ezt kevésnek találom, és korántsem elegendőnek.

    Egyetlen ujjadnak simogatása életfogytiglani boldogságot jelenthetne bárkinek, ám Te megvetve a véneknek tanácsát -, mamikádra hallgatsz, ki még a legnagyobb ünnepnapokon sem engedne be fényképészt otthonotokba. De Te mégis más vagy, különösen, hogy most keresni kezdted az Urat.

    Azóta már nem kell emberektől idegenkedned és tartanod, mivel az Úrnak félelme van most rajtad -, és érdekes mód ezen félelem tesz bátorrá! Mára már áldozol, és nem álmodozol -, ami pedig úgy illet hozzád.

     Rólam is egészen más már véleményed, s a király íródeákjának gondolsz -, pedig nincs is királyunk, csak Orbánunk.

     Volt régen egy király kinek neve nem jut most eszembe, ki nem ereszté el hadba -, a biztos pusztulásba csapatait, s a legnagyobb meglepetése meg az lehetett, hogy a csapatok sem eresztették el királyukat -, sőt éltették, hogy: ÉLJEN A KIRÁLY! A nép is felettébb örvendezett, de a föld is megnyugovék -, s elmaradtak a környezeti katasztrófák is.

     Már csupán rajtad látok némi nyugtalanságot, ami talán jelenlétemnek hiánya miatt ült rád. Mégsem vetetsz lest rám.

     Anyucidnak különben mindenben igaza van, és reményeim szerint a fényképészetet is sikerül megkedveltetnem vele -, s most úgy gondolom, hogy ő lesz majd az ki hamarosan kulcsot másoltat otthonotokba -, ami elképzelhetetlen lenne, édesanyád nélkül…

 

--- Köszönöm, hogy elolvastál! ---

 

Parádfürdő – Felső Tündérkert – 2010. okt. 07.

     Baráti Szeretettel: bősze emil miklós. -_-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.