Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bizonyságtételem a vadonról - 668.

2011.02.01

Kép

Bizonyságtételem a vadonról /II. rész/ --- 668. ---

 

Egy édesanyához katonaságát töltő fiától érkezett levél.

    A levelét sietségében feladó fiú azonban nem írta rá a borítékra, hogy ki is a feladó -, és a levélről meg lemaradt aláírása, viszont a bélyeg az ott volt.

    Az anya mégis boldog volt, mivel fiára ismert -, s a kapott levélről azonnal bizonyságot is tett, a falujában élő szomszédjai között.

 

    Azt hiszem most engem szorongat valamiféle kényszer, hogy bizonyságot kellene tennem a vadonról -, mert különben engem nyel el a vadon – és nagyon -, igaz ebben nem magam lennék a legelső, akinek sikerült eltűnnie a vadon süllyesztőjében…

    Megkaphattam ugyan, ha nagy későre is az élettől az írásnak fegyverét – mégis váratlanul -, ám nem adatott hozzá lőszer, így most a muníciót keresem tehát -, és hit szerint teszem ezt.

    Amennyiben Milétoszból Thalésznek és Szamoszból Püthagorasznak sikerült egy-egy vacak kis tételt kihámozniuk, úgy bennem is ott kell lennie egy icipici bizonyságtételnek -, de ennek elérkezte részemről még késni látszik.

    Ugyanakkor fogalmam sincs, hogy miként is kezdjem el?

    - e-mail a vadonban, vagy talán vadon az e mail-ben? Nem jó. Ez nem az én napom.

    Úgy pajtáskodnék a vadonnal, ám bratyizásommal csupán a vadon méltóságát bántanám -, pedig azon lennék, hogy legalább egy arasznyit nőjek a vadon szemében, mi nem sikerül.

    Azt érzem csak, hogy abba kell hagynom most bizonyságtételemet, mivel félő, hogy az átmenne bizonyítási eljárásba -, mi semmiképpen sem lenne szerencsés.

 

    Mégis ha akkor Blaise Pascal megismerheti a vadont – de nem ismerte meg-, úgy inkább a vadon felfedezésére összpontosított volna. Nagy veszteség ez, hiszen Pascal mindmáig közöttünk lehetne -, ha időben megtalálja vadonját.

    Roppantul nagy felelősség szakadt most rám evvel, viszont a jó pásztor utánaered elveszett juhának, úgy én is rá kell találjak elveszettnek hitt bizonyságtételemre -, különben csak nevethetnek majd rajtam, úgy Thalész, mint Püthagorasz -, akár Te is…

  

Budapest – 2011. febr. 01.

    Baráti Szeretettel: bősze emil miklós. -_-

 

--- Köszönöm, hogy elolvastad! ---

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A fényképfelvételen...

(Bősze Emil Miklós, 2011.02.01 16:28)

... Kerepesi sírkert - Budapest 2011 -_-