Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak óvatosan! --- 608. ---

2010.10.28

Kép

Csak óvatosan! --- 608. ---

 

Erősíteni kívánják a temetői biztonsági szolgálatokat, hangzott el egy sajtótájékoztatón -, s a  rendszer még meglévő hiányosságaira hívták fel a figyelmet, és legfőképpen arra, hogy mindenképpen meg kell erősíteni ezen szolgálatok belső elhárítását, de az éberséget is fokozni kell.

    Elhangzott továbbá, hogy két éve például sikerült feltartóztatni egy temetőlátogatót aki világításkor nagy mennyiségű gyertyát tulajdonított el, melyet ruházatára csepegtetett -,  paraffin újrahasznosítás céljából. /Ehhez tudnunk kell azonban, hogy a paraffin világpiaci ára soha nem látott értékre emelkedett, a Világgazda(g)ság információja szerint!/

    Most egy éve – szintén világításkor – meg egy felettébb gyanúsan viselkedő egyént tartottak vissza, aki trükkösen derekára csavarva -, nagy mennyiségű gyertyabelet próbált kicsempészni a sírkertből. Meghallgatása során bevallotta, hogy a már jogosan lefoglalt beleket hurkatöltéshez kívánta volna felhasználni…

    Az idei év októbere azonban soha eddig nem tapasztalt eredményt hozott, ami a temetőszolgálatok működésében – azt hiszem – történelmet írt -, és akár egy heroin fogással is felérhet.

    Történt ugyanis, hogy egy arcát csuklyával eltakaró férfire – kinek már sikerült egészen közel kerülnie a kijárathoz – az utolsó pillanatban csaptak le a biztonságiak, és rátaláltak zsebeinek átvizsgálása közben -, egy lidércfénnyel működő zseblámpára, amivel magára vonta a securitysok figyelmét. Akkor még nem is gondolták azonban, hogy az illetőnél több sírkő is el van rejtve, hogy kicsempéssze azokat. Majd alaposan átvizsgálták ruházatát, de semmi gyanús jelt nem találtak. Miután zoknijait is kirázták, kerültek csak elő a sírkövek –, de ezek mégsem a zoknikban voltak eldugva, hanem alattomos mód -, a hernyótalpas cipők talpmélyedéseibe voltak elrejtve.

    A lefülelt férfi azonban volt annyira óvatos, hogy nem tett beismerő vallomást -, így óvadék ellenében szabadon bocsátották, és szabadlábon védekezhet.

 

    A legkirívóbb eset mégiscsak az volt, amikor egy fiatalabb hölgy meg elegáns és színes   virágmintás ruhában próbálta elhagyni a temetőkertet -, s őt meg virág tolvajnak nézték.

    Nem folytatom, s még az eszem is megáll -, ha csupán arra gondolok, hogy szegény kis nőcske vajon mit is hagyhatott volna ott - óvadék ellenében?

   

Budapest – 2010. okt. 27.

    Baráti Szeretettel: bősze emil miklós. -_-

 

--- Köszönöm, hogy elolvastad! ---

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Biztonság

(Ilona, 2010.10.30 06:59)

Igen, értem és köszönöm.

Biztonság?

(Bősze Emil Miklós, 2010.10.29 09:52)

Többször is kint lehettem az elmúlt napokban a Kerepesi temetőben, hol biztonsági emberek, autók(!) és kamerák hada követ...

Ez, egy határig nyilván elviselhető.
Sok mindent ki is hagytam szándékosan a cikkből... -_-

Kérdőjelek

(b e m, 2010.10.29 09:46)


Soraim rejthetnek kérdőjeleket - ám ezen hozzászólás igen remek, és tiszta is egyben.

Köszönöm Ilona! -_-

Új kép-Új lap

(Ilona, 2010.10.29 09:25)

Hát ez nagyon érdekes.
Halottak világából ugyan mit is rabolhat az ember, mivel aggathatja tele magát? Parafinnal, gyertyabéllel, lidércfénnyel...de minduntalan lebukik.

Egy-két sírkő; régletűnt emberi élet valósága, csupán emberi világ, nem rejt az életet, rideg, mint a kő, ez is kiderül.

A sírokról elrabolt virág is lelepleződik és bár a férfi szabadon védekezhet - jó, tehát meghagyták szabadságát.
Szabad akarat, igen, akkor az én papírom még nem foszlott el a semmibe:)

Viszont a nő óvadéka megnyerő, szabadság mellé tisztaságot tesz, ahhoz azonban le kell vetni ránkaggatott ruháinkat, hogy megláthassuk meztelenségünket, igazi belső lényünket és hagyjuk azt a gazdagságot, ami csak halált hozott nekünk.

Új nap, új kép

(Bősze Emil Miklós, 2010.10.28 11:20)

-_-