Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elég a hit --- 627. ---

2010.11.18

Kép

Elég a hit --- 627. ---

 

Egy hitben élő kémiatanár az emberek által feloldhatatlanak ítélt konfliktusok vízben való felold(oz)ásával kísérletezett, ám ez nem járt kecsegtető sikerrel -, így azután alkohollal próbálkozott.

    Ez bejött.

    Ugyanabban az (élet)iskolában egy matektanár – akinek mindene a mértan volt -, meg átképeztette magát hitoktatóvá. Igen elmélyülten, s nagy lelki érzékenységgel viszonyult a liturgikus cselekményekhez -, miközben a helyettes elégtétel megszerkesztésén igyekezett  – mindhiába.

    Szintén ebben az iskolai intézményben egy rajztanár meg egy (v)érzékeny szívet rajzolt fel a táblára – miközben a szeretettről beszélt -, mit azóta se töröltek le a hitszomjas tanulók, kiktől magam is tanulhatok!

   

    Egyik fényképész kollégám – de ez már más téma -, akkor betegedett meg, amikor rájött, hogy egy (fény)képet egy határon túl már nem lehet tovább árnyalni – és feladta -, mivel nem volt képes bebizonyítani, az árnyalásban ott rejlő lehetőségeket.

    Az eltelt évek azonban mégis mintha őt igazolták volna, és mi akkor – a kor fotósai csupán alábecsültük, mert csak fontoskodását láttuk meg személyénél -, s nem alkotni vágyását.

   

    Intettek közben, hogy illene befejeznem végre semmitmondásaimat…

   

    Tudjátok meg azonban, hogy nem mindenkit üldöz a balszerencse.

    Egy kedves kis fiatal nőcskét mégis nagyon boldoggá tett az, hogy elnyerte egy koldusnak szívét, és ezáltal szerelmét is (j)egyben. Ám mára már ő maga is a szerelem koldusává lett, mert túl hiszékeny és naiv volt.

    Átverték és csúnyán ráfizetett, s az eset nagy botrányt kavart, pedig teljesen meg volt győződve arról, hogy nagyon boldoggá teheti – a nincstelenség.

    Ahhoz pedig, hogy még egy koldus kerüljön az életébe, meg páratlanul nagy szerencsére lenne szüksége -, és mindenek előtt igen mély hitre.

 

Itt vagy?

   

 

Budapest – 2010. nov. 18.

    Baráti Szeretettel: bősze emil miklós. -_-

 

--- Köszönöm, hogy elolvastad! ---

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Köszönetem

(Bősze Emil Miklós, 2010.11.18 18:09)

Köszönöm, és köszönöm... -_-

Látszat és mélység

(Ilona, 2010.11.18 17:20)

Tegnap éppen a szegénységen elmélkedtünk.

A papa egyik talányos mondatán gondolkoztunk el:
"Szegény, aki igazán szegény."

A látszat és valóság sokszor elkülönül egymástól, ki látszatra szegény, de szívét a gazdagság utáni vágy tölti ki, máris eldobta a szegénység áldását.
Valódi szegénység emberi létünk megéléséből fakad, miben őszinte vágy születik Teremtőnk ölelése után.

Ez jutott eszembe...

(Ilona, 2010.11.18 17:17)

Ó, végtelenül gazdag Isten, aki úgy kifosztottad magad, hogy istállóban születtél, Názáretben szegénységben nevelkedtél, s a legtökéletesebb elhagyatottságban haltál meg a keresztfán: engedd, hogy a világ mulandó javait mi is megvessük és úgy használjuk, mintha nem lennének a mieink. A
szegényeket bőven részesítsük belőlük, hogy egykor a te örök javaidban részesülhessünk, Jézusunk, aki az Atyával és a Szentlélekkel együtt élsz és uralkodol örökkön örökké! Ámen.
Páli Szent Vince

A fényképfelvételen: Nagyvárad...

(Bősze Emil Miklós, 2010.11.18 15:53)

A kép baloldalán lévő épületben állt az a fotóstúdió, melynek a neve is Fotó Stúdió volt...
Itt kezdtem el Nagyváradon a fényképészetet, hogy vándorfényképész lehessek. -_--_-